Toronto sijaitsee Ontarion provinssissa lähellä Yhdysvaltain rajaa ja se on Kanadan suurin ja monikulttuurisin kaupunki. Sen noin viidestä miljoonasta asukkaasta lähes puolet on syntynyt Kanadan ulkopuolella. Kaupungista löytyvät niin italialainen kuin kiinalainen ja korealainenkin kaupunginosa. Eniten maahanmuuttajia Torontoon saapuu Kaakkois-Aasian maista ja Yhdysvalloista, mutta myös muuttoliike Karibian saarilta on lisääntynyt viime vuosina. Monikulttuurisuus  näkyy hyvin Toronton katukuvassa muun muassa useiden etnisten ravintoloiden ja liikkeiden muodossa, mutta jo kaduilla liikkuvia ihmisiä katsellessa ja heidän puhettaan kuunnellessa huomaa, että kyseessä on erittäin kosmopoliittinen kaupunki.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Toronto on myös Kanadan talouselämän, koulutuksen, teknologian, viihteen ja kulttuurin keskus. Kaupungissa on lukuisia kouluja, useampi yliopisto, monia teattereita, museoita, ostoskeskuksia ja nähtävyyksiä. Nähtävyyksistä tunnetuin on CN-tower, joka kohoaa 553:n metrin korkeuteen Toronton ydinkeskustassa. Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi vuonna 1914 rakennettu Casa Loman linna sekä lukuisat puistot, joita löytää helposti ympäri Torontoa. Puistoista suurin ja tunnetuin on Queen Victoria Park, joka sijaitsee lähellä niin ikään kaunista Toronton yliopiston kampusaluetta.

 

Ilmasto Torontossa  ei ole niin kylmä kuin yleisesti ajatellaan. Kaupunki sijaitsee Ontariojärven rannalla, minkä vuoksi ilmasto kaupungissa on leudompi kuin missään muualla Kanadassa. Tammi- ja helmikuussa saatetaan kuitenkin kokea melkoisia lumimyrskyjä, jolloin ihmiset mieluummin pysyttelevät kotona tai sisällä lukuisissa baareissa ja pubeissa, joita löytyy useimpien katujen varsilta. Ihmiset ovat Torontossa ystävällisiä ja illanvietot perheen ja ystävien kesken ovat yleinen tapa kuluttaa talvi-iltoja.

 

2017538.jpg

 

Toronton katukuvaa

 

 

Julkinen liikenne on Torontossa on suhteellisen toimivaa. Useat subway- ja bussilinjat tekevät matkustamisesta helppoa, vaikkakin hieman kallista. Suurimmat asemat ovat Yonge ja Queen ja kaupunki onkin jaettu osiin samannimisten katujen mukaan. Yonge Street, Pohjois-Amerikan pisin katu, joka kulkee läpi koko Kanadan, jakaa kaupungin pohjois- ja eteläosiin, kun taas Queen street on itä- länsipuolen rajana. Suunnistaminen kaupungissa onkin suhteellisen yksinkertaista, kunhan tietää minne on menossa.

 

Kaiken tämän lisäksi Toronto on myös kokoonsa näähden erittäin turvallinen. Se on sanottu olevan Pohjois-Amerikan turvallisin suurkaupunki. Turvallisuutta on myös pyritty lisäämään muun muassa sillä, että linja-autolla yksin matkustavat naiset saavat pyytää kuljettajaa pysähtymään pysäkkien välillä ilta yhdeksän ja aamu kuuden välillä. Varsinaisia vältettäviä alueita Torontossa ei ole, mutta naisten ei suositella liikkuvan yksin kaupungin itäpuolella pimeän tulon jälkeen.