Palattuamme Kuubasta päätimme viettää viikonlopun tutustumalla Toronton nähtävyyksiin, sillä vaikka olimme ehtineet tutustua muihin kaupunkeihin emme olleet kunnolla ehtineet kiertää itse Torontoa. Niinpä ostimme city passit, joilla pääsee kuuteen eri kohteeseen Torontossa. Yhdessä niistä eli Toronton eläinpuistossa olimme jo aiemmin käyneet, mutta jäljelle jäivät Royal Ontario Museum, ontario Sciense Centre, CN Tower, Hockey Hall of Fame sekä Toronton linna Casa Loma. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aloitimme kierroksemme perjantai aamuna Royal Ontario museosta. Kyseessä oli valtava museo, jossa näimme esineitä kaikilta eri mantereilta aina dinosauruksista nykypäivään asti. Lisäksi Museossa oli tällä hetkellä timanttinäyttely, jossa esiteltiin timantin ominaisuuksia, louhintaa sekä historiaa. Esillä oli paljon timanttikoruja ja timantteja, joihin tutustua ja tutkia niiden eri ominaisuuksia kuten sähkönjohtamiskykyä tai eri leikkausmuotoja. Museossa hurahti helposti neljä tuntia, vaikka loppuvaiheessa keskittyminen alkoi jo hieman herpaantua.

 

2108633.jpg

Dino

 

2108644.jpg

Itse ihastuin tekstiili nayttelysta loytyneeseen kirjottuun monitoimirasiaan

 

 

Lauantaina aloitimme päivän suuntaamalla Hockey Hall of Fameen. Paikka oli hieman pienempi kuin Royal ontario Museo, mikä sopi meille erinomaisesti, sillä halusimme vielä ehtiä samana päivänä pidettäville Aboriginal festivaaleille. Hall of Famesta löytyi eri pelaajien pelipaitoja, tärkeissä otteluissa käytettyjä kiekkoja sekä erilaisa mitaaleja ja palkintoja. Pääsimmepä valokuvaan Stanley Cup pokaalinkin kanssa. Museo-osion lisäksi Hall of Famessa oli mahdollisuus kokeilla erilaisia interaktiivisia jääkiekko aiheisia pelejä tai tehdä ostoksia matkamuistomyymälässä. Essille mukaan tarttui Toronton oman joukkueen Toronto Maple Leavesien kaulahuivi. Loppupäivän vietimmekin sitten Aboriginaali festivaaleilla.

 

2108645.jpg

Voitin Stanley Cupin :)

 

 

Sunnuntaina aikomuksemme oli käydä ainakin kahdessa paikassa. Ensimmäinen kohteemme oli aivan kotitalomme lähellä sijaitseva linna Casa Loma. Kyseessä on linna, jonka aikoinaan rakennutti torontolainen liikemies Sir Henry Mill Pellatt itselleen ja vaimolleen Lady Mary Pellattille. Nykyään linna toimii museona ja on etenkin lapsiperheiden ja turistien suosiossa. Jouluisin siellä pidetään myyjäisiä ja tällä hetkellä siellä esitetään Prinsessa Ruusunen näytelmää. Linna oli jo sisustettu joulukuntoon ja lähes joka huoneesta löytyi pienempi tai suurempi joulukuusi ja yksi huone oli muutettu joulupukin pajaksi, jossa voi tavata itse joulupukin. Meille annettiin puhelimet, joista pystyimme kiertäessämme kuuntelemaan Henry ja Mary Pellattin kertomusta kustakin huoneesta. Ylimmästä kerroksesta löysimme myös paikan, jossa pystyi itse poseeraamaan prinsessana tai pukeutumaan vanhoihin asuihin ja otattamaan sitten itsestään valokuvan. Linna vaikutti ihanteelliselta vierailukohteelta lapsille ja oli mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten museosta saadaan myös lapsia kiinnostava.

 

 

2108631.jpg

Casa Loma

 

 

2108643.jpg

Sir Henryn makuuhuone

 

 

Casa Lomasta suuntasimme Ontario Sciense Centreen. Paikka oli aika lailla verrattavissa Suomen Heurekaan. Siellä oli mahdollisuus tutustua eri näyttelyihin kuten avaruussaliin tai luonnontieteitten saliin. Kaikki oli kuitenkin toteutettu toiminnallisesti ja pääsimme itse tekemään monenlaisia testejä ja kokeita. Myös tämä paikka näytti olevan lapsiperheiden suosiossa enkä lainkaan ihmettele sitä. Olihan lapsenmielisillä aikuisillakin siellä oikein hauskaa.

 

2108638.jpg

Essi selvittaa kummat ovat skitsofreenikon aivot

 

 

CN Towerissa emme ehtineet viikonlopun aikana käydä, mutta suunnittelimme menevämme sinne, jonakin arki iltana jolloin voimme katsella jouluisen Toronton valoja.    

 

Keskiviikko 3.12

 

Keskiviikkona pääsimme vihdoinkin suorittamaan loppuun city pass kierroksemme. Pääsimme kumpikin sen verran aikaisin töistä, että ehdimme illalla poiketa CN  Towerissa.  CN Tower on ehkäpä Toronton katukuvan hallitsevin elementti. Se kohoaa 553:n metrin korkeuteen keskellä Toronton ydinkeskustaa ja pimeällä sitä ei voi olla huomaamatta, sillä se on valaistu kirjavilla valoilla. CN Tower toimii sekä tv-  että radioantennitornina. Lisäksi se on myös suosittu juhla- ja illanviettopaikka, sillä sieltä löytyvät niin baari ja kahvila kuin ravintolakin. Ukonilmalla tornia kannattaa myös pitää silmällä, sillä korkeutensa vuoksi se toimii oivana ukkosenjohdattimena ja siihen iskeekin salama noin 75 kertaa vuodessa.

 

2128363.jpg

 

CN Tower ulkoa

 

Saavuimme CN Towerille illan jo hämärryttyä joten tornin valot olivat jo päällä ja torni vaihtoi väriään vuoroin sinisestä punaiseksi ja vuoroin vihreästä sateenkaaren kirjavaksi. Torniin oli noustava näköalahissillä, jonka seinät ja lattia olivat osittain lasia hyvän näkymän takaamiseksi. Hissi matka tornin Look out –levelille 346:n metrin korkeuteen kesti suunnilleen minuutin ja lasikupolista aukesi upea näkymä yli koko Toronton. Meille oli kerrottu, että sään ollessa selkeä tornista voi nähdä aina Niagaran putouksille ja New Yorkiin asti. Itse en osannut erottaa New Yorkin valoja muista valoista, mutta ainakin taivas oli kirkas niin voin uskoa nähneeni New Yorkiin asti. Oli miten oli, näköala oli todella henkeäsalpaava. Sen lisäksi, että pystyimme ihailemaan öisen Toronton valoja pääsimme myös glass floor –kerrokseen, jonka lattia oli osittain tehty lasista. Glass floor –kerros sijaitsi 342:n metrin korkeudessa, joten lasilattialla kävely ei ollut minulle mikään miellyttävä kokemus, sillä satun potemaan lievää korkeanpaikan kammoa. Se oli kuitenkin hauska kokemus ja nyt voimme ainakin vihdoin sanoa käyneemme Toronton kuuluisimmassa rakennuksessa.

 

2128357.jpg

 

Nakymaa CN Towerista

 

2128353.jpg

 

Essi ja Kirsi CN Towerissa